חייג: 09-835-9940 

Image background
Image background
Image background
חדש: הזדמנויות עיסקיות להשקעה בכל רחבי ארה"ב! למאגר העסקים: לחץ כאן
המדריך המלא להשקעה בעסק בארה"ב
וקבלת ויזת עבודה ורילוקיישן משפחתית




אזהרה: המידע הכלול במדריך זה אינו ייעוץ משפטי או כלכלי, ואין להסתמך עליו ללא קבלת ייעוץ מגורם מוסמך.
השימוש במידע זה הנו על אחריותו של הקורא בלבד.

 
 

  • החברה היחידה בארץ המתמחה במתן שירות אישי ומקצועי בכל שלבי
    הקמת עסק בארה"ב: איתור עסק מתאים, רישום חברה, קבלת האישורים
    הנדרשים, פתיחת חשבון בנק והעברת כספים, הכנת התוכנית העסקית
    והנפקת ויזה משפחתית למשקיעים, מנהלים ומומחים בארה"ב. החברה מפעילה צוות
    מקצועי ומיומן בארץ ובארה"ב הכולל כלכלנים, רואי חשבון, מתווכי עסקים ועורכי דין. 
    הטיפול המשפטי נעשה על ידי משרדי עורכי דין מובילים בארץ ובארה"ב,
    המתמחים בחוקי ההגירה לארה"ב.

  • למידע נוסף לחץ צור קשר ושלח את הטופס,
    או חייג: 09-835-9940
  • המדריך ערוך כשאלות ותשובות לעשר השאלות הנפוצות ביותר בנושא:
    1. מה מעניקה ויזת ההשקעה לי ולמשפחתי?
    2. האם ויזת ההשקעה מובילה לאזרחות אמריקאית?
    3. באילו עסקים אפשר להשקיע?
    4. מה היקף ההשקעה הנדרשת ממני?
    5. האם אוכל לממן חלק מהשקעה בהלוואות?
    6. האם רכישת סניף של עסק בזכינות תיחשב כהשקעה?
    7. האם אוכל להשקיע יחד עם שותף ישראלי או אמריקאי?
    8. האם אוכל לצאת מההשקעה אם לא אקבל את הויזה?
    9. מהו תהליך רכישת העסק והבקשה לויזה?
    10. האם וכיצד תוכלו לעזור לי?
  • ב 1 במאי 19,  החלה שגרירות ארה"ב בישראל לעבד בקשות להשקעה בעסקים בארה"ב בתמורה להענקת ויזת עבודה ורילוקיישן למשקיע ולמשפחתו (ויזה מסוג 2E). בכך ישראל מצטרפת באיחור של שנים , לרשימה נבחרת של מדינות שאזרחיהם זכאים לקבל ויזה נכספת זו.
    מדריך זה מיועד לאזרחים ישראלים המעוניינים לבדוק את האפשרויות הנפתחות בפניהם במסלולי הויזה השונים ואת מידת התאמתם לדרישות לקבלת הויזה להם ולמשפחותיהם.
  • הויזה מעניקה לך אפשרות לעבודה בארצות הברית לתקופה של שנתיים עד שבע שנים, עם אפשרות הארכה לתקופות נוספות ללא הגבלת זמן.
    בעוד שאתה כמשקיע מוגבל לעבודה רק בעסק שבו השקעת, בן/בת הזוג שלך יכולים לעבוד בכל מקום בארה"ב ללא הגבלה. כמו כן אין הגבלה על התנועה שלכם והזמן בו תשהו מחוץ לארה"ב, כך שתוכלו לחלק את זמנכם בין ישראל וארה"ב לפי הצורך.
    בנוסף, אתה בן/בת זוגך וילדיך (הלא נשואים) עד גיל 21 מקבלים כרטיס ביטוח לאומי אמריקאי (SSN). מה החשיבות של כרטיס זה? כידוע, אין בארה"ב תעודת זהות ולכן כרטיס זה משמש כמקבילה האמריקאית לתעודת זהות. הכרטיס מאפשר לכם לקבל את כל השירותים הפתוחים לתושבים ואזרחים: לקבל רישיון נהיגה, לפתוח חשבונות בנק, לקבל כרטיס אשראי, לקחת משכנתאות והלוואות, ועוד.
    כמו כן, הכרטיס מקנה לילדיכם עד גיל 21 זכאות ללמוד בכל מוסדות החינוך הציבוריים, מגן הילדים ועד וכולל הקולג'.
  • לא. ויזה זו אינה מקנה אזרחות. כדי לקבל אזרחות יש לעבור למסלול של תושבות קבע הידוע בשם: "גרין כארד".
    עם קבלת ויזת ההשקעה ובעודכם שוהים בארה"ב, אם גילכם מעל 21, תוכלו לפנות בכל עת בבקשה ל"גרין כארד". לאחר כחמש שנים כתושב קבע , ניתן לבקש אזרחות מלאה.
  • אין כמעט מגבלה על סוג העסק. הדרישות העיקריות הן שהעסק צריך להיות עסק פעיל (שאינו השקעה פסיבית בנדל"ן או בניירות ערך) .
    על העסק לייצר או לשווק מוצרים או שירותים, להיות ממוקם בכתובת עסקית קבועה וכן להעסיק מספר עובדים אמריקאים בהתאם להתפתחות העסק.
    החשוב מכל, העסק צריך להיות מסוגל להבטיח רמת חיים סבירה למשקיע העובד בעסק ולמשפחתו. בנוסף המשקיע נדרש להיות בעל ידע וניסיון בניהול עסקים דומים. אין דרישת סף להשכלה פורמלית או שליטה בשפה האנגלית.
  • כללי הויזה לא נוקבים בגובה ההשקעה המינימלית. אתה נדרש להשקעה משמעותית בהתאם לסוג העסק שאותו אתה רוכש או מקים.
    ההשקעה תכלול הן את ההשקעה ברכישת העסק עצמו והן את ההוצאות הנלוות הנדרשות עד להפעלת העסק כמו: הוצאות תיווך ורכישה, תשלום רישיונות ואגרות, שיפוצים נדרשים בעסק קיים, הוצאות הרצה עד לפעילות מלאה, אירוע פתיחה ועוד. 
    לאור הניסיון המצטבר עד כה, הסכום המינימלי הכולל להשקעה לא יפחת מ -100,000 $ במסלול ויזת E2. בעלי עסקים בארץ הפותחים סניף בארה"ב (מסלול L1) יכולים להסתפק בהשקעה צנועה יותר, בהתאם לסוג העסק והמשאבים הנדרשים בו. 
  • אכן, במקרים רבים ניתן לקבל הלוואה ישירה מטעם המוכר או הרשת שממנה נרכש הזיכיון. אולם אסור לשעבד את העסק כבטוחה, אלא רק בטוחה או ערבות אישית של הרוכש. השיעור המרבי המותר למימון כנגד העסק הנו כ 25%-33% מערך הרכישה של העסק.
    אמנם, בהעדר היסטורית אשראי אמריקאית שלך בארה"ב יקשה עליך לקבל אשראי בארה"ב. אולם אם ברשותך בארץ נכסים פרטיים (דירת מגורים) או עסקיים (מבנה מסחרי, ציוד) תוכל לקבל כנגדם משכנתאות והלוואות שיאפשרו לך לממן את ההשקעה שלך, ולהחזירם באמצעות השכרתם בארץ.
  • כן. מחקרים מוכיחים שהשקעה בסניף של עסק בזכינות של רשת קיימת, מעלה את שיעור ההצלחה של העסק ולכן היא מקבלת עדיפות בתהליך האישור של הבקשה.
    המידע הרב מתקבל מהרשת אודות ההשקעה מחזק את הוכחת הכדאיות של ההשקעה. בנוסף, מערך הסיוע הניתן לזכיין הכולל אימון במטה הרשת ובסניפים כולל עזרי הדרכה מפורטים, מאפשר לזכיין לענות על דרישות הידע והניסיון בתחום ההשקעה.
  • כן. תוכל למצוא שותף ישראלי בתנאי שההשקעה תתחלק שווה בשווה ואז גם השותף ומשפחתו יהיו זכאים לקבלת הויזה. תוכל גם לצרף שותף אמריקאי אולם במקרה זה עליך להיות בעל השליטה בהחלטות הניהוליות של העסק. (בדרך כלל: 51% מהמניות).
  • כן. כספי ההשקעה ההתחלתית מוחזקים על ידי נאמן בחשבון נפרד, והם עוברים לזכות המוכר רק אם ולאחר שהויזה שלך אושרה. אחרת הסכום חוזר לרשותך או ממתין עד להגשת בקשה חוזרת ומתוקנת, וקבלת האישור הסופי לויזה.
  • תהליך הבקשה לויזה כולל את חמשת השלבים העיקריים הבאים:
    1. אתר עסקים מתאימים להשקעה- לא כל השקעה כדאית כלכלית ולא כל השקעה מאפשרת קבלת ויזה, ולכן מומלץ שתקדיש זמן ומאמץ לאיתור ומציאת העסק המתאים.  
    2. חקור ובדוק היטב את העסקים המתאימים – היעזר במומחים, במתווכי עסקים, רואי חשבון ועורכי דין אמריקאים. טוס לבקר את העסק או עסקים דומים לפני קבלת החלטה סופית.  
    3. הכן תוכנית עסקית מפורטת של העסק -  הכוללת תחזית פיננסית לחמש השנים הבאות. הכדאיות הכלכלית של העסק מהווה מרכיב חשוב בהחלטת ההשקעה. בנוסף, התוכנית העסקית נדרשת לשם שילוב בבקשה הפורמאלית לקבלת הויזה בשלב מאוחר יותר (ראה להלן).
    4. הקם את התשתית העסקית של העסק הנבחר הקם חברה אמריקאית במדינת העסק, פתח חשבון בנק עסקי ולבסוף, באם רכשת עסק קיים או זיכיון, חתום על מסמכי הרכישה של העסק.  
    5. הגש בקשה משפחתית לקבלת ויזת ההשקעה הבקשה תוכן ותוגש על יד עורך דין המתמחה בדיני ההגירה בארה"ב. הזמן הנדרש לקבלת האישור הנו חודש אחד עד שלושה חודשים ולאחריו מתקיים ראיון קצר בשגרירות ומתקבלת החלטה סופית.  
    עם קבלת האישור הויזה מונפקת למשקיע ולמשפחה תוך ימים ספורים.
  • כמובן!  חברתינו מתמחה במתן שירות אישי ומקצועי בכל שלבי רכישת העסק בארה"ב והשגת הויזה המשפחתית בהתאם למפורט לעיל.
    תהליך איתור עסקים, הכנת תיק בקשה לויזה מתאימה ומעקב אחר קבלתה, הנו תהליך מורכב ודורש אנשי מקצוע מהשורה הראשונה - בעלי ידע, ניסיון והסמכה של רשויות ההגירה במספר תחומים:
    • עורכי דין מנוסים בעלי רישיון המתמחים בתחום ההגירה,​​​​​​
    • מתווכי עסקים מורשים לאיתור ורכישת העסק הנבחר,
    • רואי חשבון בעלי רישיון לצורך מתן אישורים כספיים מתאימים,
    • כלכלנים מומחים לצורך כתיבת תוכנית עסקית מקיפה לעסק הנבחר, ועוד.
    פועלת ממשרדיה בארץ ובארה"ב ומפעילה צוות מקצועי ומיומן המספק את כל השירותים הנדרשים על ידך, עד להשגת מפתחות העסק והויזה המיוחלת.
    הטיפול המשפטי נעשה על ידי משרד עורכי דין בארץ הכולל עורכי דין מנוסים, בעלי רישיון בארה"ב, המתמחים בחוקי ההגירה ומכירים את נבכי המערכת על בוריה.